Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z jabłkiem i orzechami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepa 2
seler naciowy
sok jabłkowy 4 łyżki
sok z cytryny 4 łyżki
cukier
sól
jogurt
orzechy włoskie 2 garści

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z jabłkiem i orzechami

Kalarepy obrać, z selera odciąć liście i obrać go z włókien. Kalarepę, jabłka i seler pokroić w cieniutkie słupki. Włożyć do salaterki. 2 łyżki soku z cytryny wymieszać z jabłkowym, dodać szczyptę cukru, sól i pieprz do smaku.
Sosem zalać jarzyny i jabłko, starannie wymieszać i odstawić na 10 min. Jogurt połączyć z resztą soku z cytryny, przyprawić solą, pieprzem i cukrem.
Listki selera posiekać, dodać do sosu jogurtowego. Sałatkę posypać orzechami podprażonymi na suchej patelni. Polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak