Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polewa z gorzkiej czekolady

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
śmietana 30% 1/2 szklanki
czekolada gorzk 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Polewa z gorzkiej czekolady

Żelatynę należy zalać 3-4 łyżkami zimnej wody a gdy napęcznieje podgrzać i mieszać aż do całkowitego rozpuszczenia. Śmietankę gotujemy, następnie zdjąć z ognia. Wsypać połamaną na kostki czekoladę i mieszać aż czekolada się rozpuści i całość nabierze gęstej, kremowej konsystencji. Mieszając dolać ciepłą żelatynę, wymieszać dokładnie, odstawić do przestudzenia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak