Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto kamilcia

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1 kg
cukier 1.2 szklanki
budyń śmietankowy 1
śmietana 30% 0,5 litra
cukier puder 2 łyżki
serki bieluchy 2 szt
śnieżka 2 szt
sok jabłkowy 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto kamilcia

Upiec biszkopt przekroić na pół. Jabłka pokroić, dodać cukier i podsmażyć. Budyń rozpuścić w szkl soku jabłkowego wlać do jabłek. Gorącą masę wylać na dolna cześć biszkoptu ułożnego uprzednio w brytfance śmietankę ubić, dodać cukier 1,2 szklanki cukru ,dodać snieżki, i serki bielcuhy lekko wymieszać 3,4 masy wyłożyć na jabłka przykryć biszkoptem resztę masy wyłożyć na górę .posypać tarta gorzka czekoladą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 30.10.2011 09:44
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak