Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczone piersi gęsie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś gęsie 2 sztuki
cebula 1 sztuka
olej 1 łyżka
masło 1 łyżka
majeranek 1 szczypta
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: pieczone piersi gęsie

pierś umyć osuszyć natrzeć solą i majerankiem odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin cebulę obrać pokroić na ćwiartki nagrzać piekarnik do temperatury 180 stopni w brytfannie rozgrzać olej włożyć mięso wlać pół szklanki wrzątku dodać cebulę na mięsie położyć wiórki masło wstawić do piekarnika 80 minut polewając sosem z pieczenia a wyparowanym wodą uzupełniać wrzątkiem podawać na gorąco z pieczonymi ziemniakami czerwoną kapustą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak