Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miseczki z martadeli z puree groszkowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

6 plastrów grubej martadeli
1/3 szklanki pokrojonego koperku
2 łyżki słodkiej śmietanki
1 łyżka masła
szczypta soli
olej 3 łyżki
groszek konserwowy 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Miseczki z martadeli z puree groszkowym

Z martadeli zdjąć skórkę. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć plastry martadeli na rumiano z obu stron .Zdjąć z patelni.
Groszek odsączyć z zalewy i zmiksować .W rondelku rozpuścić masło .Włożyć groszek i koper. Wymieszać , posolić. Ostudzić . To ostudzonego dodać żółtko i pianę z białka. Zamieszać
Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć na nim plastry martadeli. Na każdy krążek położyć porcje puree groszkowego.
Rozgrzać piekarnik do 180 * C i zapiekać miseczki z martadeli przez 15 minut .
Po wyjęciu ułożyć na sałacie , posypać odrobiną groszku , udekorować koperkiem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak