Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron ryżowy ze ,, złotymi perełkami \":

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

2 łyżki masła
szczypta kurkumy
bulion drobiowy 1 kostka
makaron ryżowy 1 opakowanie ("tagliatelle")
kukurydza konserwowa 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron ryżowy ze ,, złotymi perełkami \":

Zagotować ok 1,5 litra wody z Bulionetką i kurkumą . Do wrzącej wody wrzucić makaron i gotować 5 minut. Zgasić gaz i zostawić pod przykryciem jeszcze 5 minut. Odcedzić .Przełożyć z powrotem do garnka w którym się gotował. Dodać masło i mieszając doprowadzić do rozpuszczenia. Odsączyć kukurydzę i wrzucić do makaronu. Zamieszać .
Makaron ma dzięki kukurydzy lekko słodkawy smak .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 29.03.2012 08:28
pyszne
Agnik 13.12.2011 20:25
pychota
adala82 04.11.2010 21:15
Polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak