Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka wielkanocna

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka 200 g
baleron 200 g
CHUDA KIELBASA 200 g
mięso (gotowane lub pieczone) 200 g
gęsta śmietana pół szklanki
świeży starty chrzan 2-3 łyżki
sól
jajko ugotowane na twardo 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka wielkanocna

Jaja, wędlinę i mięso pokroić w kostkę średniej wielkości. Dodać śmietanę wymieszaną z chrzanem, przyprawić do smaku sola i pieprzem, dokładnie wymieszać. Odstawić sałatkę na parę godzin w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak