Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki malinowo- serowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szkl
jajko 1 szt
mleko 1 szkl
maliny świeże 30 dag
żółtko jajek 2 szt
twaróg 50 dag
cukier 3 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki malinowo- serowe

Z mąki, mleka i jajka zagnieć ciasto. Twaróg połącz z żółtkami, cukrem i malinami. Ciasto rozwałkuj. Wytnij krążki. Nałóż na nie farsz. Złóż i zlep. Gotuj 2 min w posolonym wrzątku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 05.10.2013 13:37
ale one muszą być smaczne
aacaac 16.10.2011 09:15
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak