Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort brzoskwiniowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brzoskwinie w puszce 1 opak
śmietana 1 litr
cukier puder 3 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
cukier wanilinowy 2 opakow
Biszkopt 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: tort brzoskwiniowy

krem: ubić śmietanę, dodać cukier waniliowy i cukier puder. do połowy śmietany dodać posiekane brzoskwinie 3/4puszki, następnie dodać połowę rozpuszczonej żelatyny. biszkopt nakropić sokiem z puszki brzoskwiń, przełożyć masą. pozostałą śmietanę wymieszać z resztą rozpuszczonej żelatyny, udekorować tort. obsypać startymi na tarce biszkoptami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka170
Agnieszka170 15.01.2012 09:37
przepyszny:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak