Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szczupak jeszcze inny

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szczupak 1 kg
masło 1 łyżka
cebula
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Szczupak jeszcze inny

Oczyszczoną już wcześniej rybkę posolić i pokroić w dzwonka . Cebulę zeszklić a potem patelnię zdejmujemy z ognia i musimy poczekać aż cebula przestygnie , wtedy wbijamy jajka i dobrze mieszamy . Osuszone filety maczamy w cebuli z jajkiem i panierujemy w bułce tartej i smażymy najlepiej na głębokim oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak