Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

limanda żółtopłetwa z frytkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

limanda żółtopłetwa 2 kawałki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
jaja 1 szt
mleko 2 łyżki
sól szczypta
pieprz szczypta
cytryna
frytki
surówka
olej

Przepis i sposób przygotowania na: limanda żółtopłetwa z frytkami

robimy ciasto do ryby: mąka ziemniaczana+mąka+jaja+mleko+sól+pieprz. rybę solimy skrapiamy sokiem z cytryny, moczymy w cieście i smażymy na oleju. podajemy z frytkami i surówkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena1110 04.10.2011 13:40
lubię ryby ale takiej jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak