Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z porzeczki czerwonej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czerwone porzeczki 1 kg
cukier 1,5 kg
żelfix 2 sztuki
woda 500 mililitrów

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z porzeczki czerwonej

Porzeczki myjemy ,odrywamy korzonki. Wkładamy do garnka zasypujemy cukrem. dolewamy wodę i gotujemy do momentu aż się cukier rozpuści. Dodajemy żelfix, gotujemy 3 minuty. wkładamy do wyparzonych słoików. odstawiamy dnem do góry na 15 minut a następnie w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak