Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowany pstrąg z grilla

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg kilka sztuk
szczypiorek pęczek
masło 100 g
sól do smaku
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowany pstrąg z grilla

Ryby wyszyścić, umyć i osuszyć. Miękkie masło wymieszać z posiekanym szczypiorkiem. Każdą rybę przyprawić-zarówno w środku jak i na zewnątrz. Następnie masę szczypiorkową \"włożyć\" do ryby. Pstrągi umieścić w lodówcem. Grill rozgrzać, a ryby umieścić w specjalnej formie do pieczenia. Grillować, aż pstrągi będą przyrumienione. Przed podaniem skropić sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kochanyptysiu 10.07.2011 21:21
ekstra pomysl

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak