Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierka z natką pietruszki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok z cytryny
sól
pieprz
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
natka pietruszki
olej roślinny

Przepis i sposób przygotowania na: Panierka z natką pietruszki

Skropić kurczaka (pałki, skrzydełka, filety - do wyboru) sokiem z cytryny i przyprawić solą i pieprzem.Obtoczyć w mące, zamoczyć w rozmąconym jajku, zanurzyć w bułce tartej, wymieszanej ze świezo posiekaną natką pietruszki. Piec ok 20-25 min. w nagrzanym piekarnkiu w temperaturze 200 stopni C, skarapiając olejem roślinnym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak