Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Salsa pomidorowa z kolendrą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory pelati 300 ml
czosnek marynowany Smak 4 zabki
sok pomidorowy 200 ml
kolendra 1 pęczek
oliwa 8 łyżek
papryczka chili 2 szt
Pieprz czarny grubo mielony Prymat
sól
cukier do smaku
Cebulka perłowa marynowana Smak 170 g

Przepis i sposób przygotowania na: Salsa pomidorowa z kolendrą

Do pokrojonych w kostkę pomidorów dodać rozgnieciony czosnek, sok pomidorowy, cebulkę perłową, posiekaną kolendrę i oliwę z oliwek. Salsę doprawić do smaku papryczką chili, pieprzem, solą i czosnkiem. Gotową salsę wstawić na chwilę do lodówki, aby smaki dobrze się połączyły. Przed podaniem warto raz jeszcze spróbować salsę i w razie potrzeby ponownie doprawić do smaku. Tak przygotowany sos podawać do drobiu i warzyw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 22.09.2012 19:19
pewnie pyszny
Justa32 29.07.2011 09:40
smaczne
maryśka 01.07.2011 09:59
super
Agnieszka_B 01.07.2011 07:35
Uwielbiam salsy w połączeniu z mięsem. Koniecznie muszę wypróbować ten przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak