Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żwberka w jarzynach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka 1 i 1/2 kg
sól
pieprz
czosnek 2 ząbki
cebula 1 szt
marchewka 2 szt
pietruszka 2 szt
seler 1/2 szt
rosół warzywny 2 szklanki
przyprawa ziołowa do mięsa
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Żwberka w jarzynach

Żeberka umyć, osuszyć, pokroić na porcje, natrzeć solą, pieprzem, czosnkiem i ziołami. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć żeberka z obu stron, potem włożyć do brytfanki. Pokroić jarzyny i cebulę, podsmażyć i dodać do żeberek. Podlać 2 szklankami rosołu, włożyć do piekarnika, dusić aż będą miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 23.07.2012 23:14
super smak
Lidia6 01.02.2012 16:54
pyszne już bym jadła takie żeberka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak