Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane podudzia z kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 4 sztuki
ser żółty
pieczarki 0,5 kilograma

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane podudzia z kurczaka

Farsz
Pieczarki pokroić w drobną kostke i udusić na maśle. Doprawić do smaku. Pod koniec smażenia dodać ztarty kawałek sera żółtego na tarle o grubych oczkach.

Udka myjemy i wycinamy z nich kości(najlepiej użyć do tego średniej długości, dobrze naostrzonego noża). Gdy już wszystkie udka pozostaną rozcięte w miejsce kości wkładamy farsz i zakładamy wiszącą cześć udka tak żeby nadzienie nie wypłyneło. Najlepiej zabezpieczyć wykałaczką przed rozwinieciem. Posypujemy podudzie z zewnątrz przyprawiamy i wkładamy do piekarnika. pieczemy około 40 minut - 1 godzina.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak