Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto cytrynowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 200 g
jajko 4 szt.
cukier 230 g
cytryna
mąka 20 dag
proszek do pieczenia łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto cytrynowe

Masło rozpuszczamy. Pozostawiamy do ostygnięcia. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy do niej sok z połowy cytryny. Mąkę mieszamy z proszkiem i dodajemy do masy jajecznej, na końcu dodajemy masło. Ciasto wlewamy do wysypanej bułką tartą okrągłej foremki, lub do keksówki. Pieczemy 30 minut w 175 stopniach. Gotowe wystarczy posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia/tubisiek 28.09.2011 11:45
bardzo lubię cytrynowe ciasta :)
gusia1000 16.09.2011 12:04
Proste i smaczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak