Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa zbójecka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czerwone papryki 2 szt.
cebula biała 2 szt.
koncentrat pomidorowy 2 łyzki
ziemniaki 3 3 szt.
koperek
masło 5 łyzek
sól, pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
śmietana 18-procentowa 1 szkl.
mąka 4 łyżki
filet z kurczaka
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: zupa zbójecka

Kostkę bulionową wrzucamy do grnka z wodą.
Paprykę, cebulę i ziemniaki w kostkę, fileta w paski.
paprykę z cebulą rumienimy na maśle. Wkładamy do wywaru. dodajemy ziemniaki i mięso. Podkoniec gotowania wlewamy koncentrat.
Szklankę śmietany mieszamy z 4 łyżkami mąki i dodajemu do zupy. Przyprawiamy. Posypujemy koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

piekarz29 29.11.2011 19:42
smaczna
darus 30.08.2011 16:27
fajna
marcin36 03.02.2011 12:51
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak