Muchomory z patelni

Muchomory z patelni

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapeluszy muchomorów czerwieniejących (Amanita rubescens)

    10-15
  • łyżki masła

    2
  • sól i pieprz mielony

    do smaku:
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapelusze muchomorów dokładnie oczyścić z resztek ściółki i piasku, opłukać i osuszyć. Większe można pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni roztopić masło, dodać olej. Kłaść grzyby na rozgrzany tłuszcz i smażyć na silnym ogniu aż zaczną się złocić, obrócić i usmażyć z drugiej strony. Pod koniec oprószyć świeżo zmielonym pieprzem i solą. Podawać z pieczywem albo jako dodatek do mięs. Pycha!

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

SmacznaPyza

23.12.2013 20:19
nie znasz się to nie komentuj głupio - nie wszystkie muchomory są trujące

Smaczna_B

21.12.2013 16:25
chce wszystkich doradców otruć , żeby tylko ona tu brylowała:)

Sarenka

24.10.2011 11:15
ajajaj, brzmi trwogo :]

dagmara11

02.11.2010 20:43
Kiedyś w Czechach jadłam sałatkę z czerwonych muchomorów! Mocna rzecz. A tu takie danie! Polecam moje danie z borowików - mimo wszystko bezpieczniejsze:))

agnieszka189

01.10.2010 11:56
ojejku, muchomory, nie znam się na muchomorach, chyba bym się bała spróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat