Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tarta serowa z dodatkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1
ser żółty 50 g
brie 30 g
śmietana 12% 4 lyzki
oliwki zielone 10 sztuk
kiełbasa 1/2
kapary 10 sztuk
mozarella 150 (w kawałku)

Przepis i sposób przygotowania na: tarta serowa z dodatkami

Ciasto francuskie zagniatamy i wałkujemy w kształcie koła. Wylepiamy nim formę do tarty, robiąc wysokie brzegi. Nakłuwamy widelcem. Sery kroimy i mieszamy ze śmietaną, solimy. Wylewamy na ciasto francuskie. Na wierzchu układamy kapary, oliwki i kawałki kiełbaski.Pieczemy ok 25 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 03.04.2012 22:09
świetnie wygląda
forgielka 30.03.2012 07:40
pyszne
Mariposas 01.12.2011 19:13
wygląda smakowicie
Sylwia56
Sylwia56 31.10.2011 15:19
świetna
edyta44 29.07.2011 10:28
pycha
iwa643 04.07.2011 07:41
pysznie wygląda
novita26 03.07.2011 08:47
super
IlonaAlbertos 01.07.2011 00:35
Wygląda super.
jolita 30.06.2011 23:16
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak