Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 1 kg
pieczarki 60 dkg
koper 1 pęczek
ziele angielskie 2 sztuki
sól do smaku
tłuszcz do smażenia
mąka 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
papryka czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa

Mięso pokroić w kostkę, podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu, podlać wodą, zagotować. Pieczarki poddusić na łyżce tłuszczu, dodać do mięsa. Paprykę pokroić w kostkę, koperek posiekać i również dodać do mięsa. Gotować pod przykryciem, dodać liść laurowy i ziele angielskie. Kiedy mięsko będzie miękkie doprawić solą i pieprzem, zagęścić mąką wymieszaną z odrobiną zimnej wody. Zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 18.12.2013 21:31
Takie zupy uwielbiam.
IwonaKa 28.10.2013 09:14
pyszna,pożywna zupka
caralajna 08.10.2013 07:58
super zupa
m1monika 24.05.2013 08:23
jutro zrobię na obiad :-)
MagdaXXX 16.01.2013 19:15
super
Magda24 12.11.2012 14:30
smaczna
Anna152 27.05.2012 20:55
smaczna
Wacław 12.01.2012 09:18
cos dla mnie ,pycha
Mariusz10 07.01.2012 16:59
znakomita
Grazyna0211 01.01.2012 16:46
pyszna i sycąca zupa
Iwusia 29.12.2011 14:21
pyszniusia
Goya 26.12.2011 19:33
mniam
smakoszek 01.11.2011 07:19
pyszna
IKrakowianka 09.10.2011 15:36
bardzo dobra jest taka zupa
Robert10 09.10.2011 14:33
pyszniutka zupka
romanrafal
romanrafal 05.09.2011 17:57
super
Motorek 21.08.2011 11:13
rewelacyjna
Seba 19.08.2011 08:57
smaczna i pożywna
mirosława4 01.08.2011 20:16
smaczna zupka,warta wypróbowania
teresa18 11.07.2011 21:06
apetyczna nawet talerz będzie wylizany
kuklik 10.07.2011 22:04
to coś dlamnie
Iwona51
Iwona51 30.06.2011 09:47
smaczny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak