Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z pieczarkowym sosem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron świderki 1/2 kg
pieczarki 40 dag
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
masło 1 łyżka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
sól
pieprz
białe wino 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z pieczarkowym sosem

Makaron gotujemy, solimy. Pieczarki kroimy w plasterki, cebulę siekamy i podduszamy na maśle. Całość zalewamy winem, odrobiną wody i dusimy. Dodajemy zmiażdżony czosnek. Łączymy ze sobą wszystkie składniki, doprawiamy do smaku i delikatnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak