Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś indyka po indyjsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jogurt naturalny 1/2 litra
curry 5 łyżeczek
ząbki czosnku 5
sól
pieprz
indyk 75 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś indyka po indyjsku

Mięso opłukać, osuszyć,pokroić na 5 porcji, natrzeć obranym i zmiażdżonym czosnkiem, posolić i posypać curry. Włożyć do miseczki, zalać jogurtem i wstawić w zimne miejscena conajmniej 3 godz. Następnie mięso przełożyć na mocno rozgrzany ruszti piec 4-7 min. z każdej strony. podawać z pieczoną papryką i ryżem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak