Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

brokuły pod serową pierzynka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

brokuł 1
pieczarki 10 szt
polędwica 10 szt
ziemniaki 5 szt
koperek
ser żółty 10 dag
śmietana 30% 100 ml
masło 1 łyżeczka
mąka 1 łyżeczka
bulion 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: brokuły pod serową pierzynka

Brokuła dzielimy na cząstki i obgotowujemy, pieczarki w plasterkach dusimy na maśle, ziemniaki gotujemy i kroimy w plasterki, polędwicę kroimy w kosteczkę. Wszystko układamy w żaroodpornym naczyniu.
Polewamy przygotowanym sosem serowym: na patelni zasmażamy mąkę, dodajemy pół szklanki bulionu i pół szklanki śmietanki, gotujemy, pod koniec dodajemy starty ser żółty i koperek posiekany.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok.20 minut. smakuje wyśmienicie.
Zamiast polędwicy można dać kawałki kurczaka lub wołowinę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak