Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Porzeczkowe ciasto z bezą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 150 g
jajko 3 szt
mleko 5 łyżek
cukier puder 200 g
porzeczki czerwone 500 g
porzeczki białe 500 g
masło 50 g
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mąka 250 g
cukier waniliowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Porzeczkowe ciasto z bezą

Żółtka utrzeć z 3 łyżkami gorącej wody na puszystą masę, dosypując stopniowo cukier i cukier waniliowy. Masę żółtkową połączyć z mąką wymieszaną z proszkiem, mlekiem i bardzo stopniowo dodawać ostudzone masło. Ciasto przełożyć na blachę. Piec przez 15 min. w piekarniku. Porzeczki umyć i odsączyć. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier oraz stopniowo porzeczki. Pianę z owocami rozsmarować na cieście i piec przez 15 min. w temperaturze 150 stopni.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 14.06.2012 19:58
super
Ania67 24.07.2011 09:10
bardzo fajne
Krystyna32 30.06.2011 17:27
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak