Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kasza krakowska z rumem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 1 filiżanka
jajko 2 szt
rodzynki garść
rum 3 łyżki
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: kasza krakowska z rumem

Kaszkę zacieramy jajkami,dodajemy rodzynki,śmietanę rum,cukier do smaku, mieszamy i odstawiamy na godzinę aby kasza napęczniała,następnie wlewamy do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą i pieczemy pod przykryciem na wolnym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 04.01.2012 07:41
jestem ciekawa jak smakuje
Daria14 30.06.2011 07:37
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak