Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grill: Pieczone warzywa z czosnkiem i tartym serem feta

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan 1 szt
cukinia 1 szt
oliwa 4 łyżki
Fasolka szparagowa żółta 80 g
cebula 1 szt
papryka zielona 1/4 szt
papryka czerwona 1/4 szt
pomidorki cherry 12 szt
ziemniak 2 szt
ser feta 80 g
sól do smaku
Przyprawa do sałatek sosów i dipów Prymat 1 łyżka
czosnek w oleju z ziołami 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Grill: Pieczone warzywa z czosnkiem i tartym serem feta

Pokrojonego w plastry bakłażana i cukinię oprószyć solą, po chwili osuszyć papierowym ręcznikiem i obsmażyć na rozgrzanej patelni z oliwią z oliwek. Oczyszczoną fasolkę sparzyć we wrzącej i osolonej wodzie, wystudzić.
Wszystkie warzywa pokroić i połączyć w naczyniu żaroodpornym z czosnkiem, olejem, w którym się marynowały i przyprawą do sałatek. Tak przygotowane warzywa piec pod przykryciem przez ok. 25 minut w temperaturze 150 °C. Gotowe warzywa podawać na ciepło, posypane tartym serem feta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiertlo102
wiertlo102 29.02.2012 11:45
nie złe się czyta,ciekawe jak smakuje
pigila
pigila 02.10.2011 07:26
super musze to zrobić
pigila
pigila 12.09.2011 19:43
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak