Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dip francuski

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórek 1/2
słodka śmietana 4 łyżki
sok z cytryny 2 łyżeczki
ząbek czosnku 1
cebula 1
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
pieprz krajeński szczypta
melisa posiekana 1 łyżka
szczypiorek posiekany 1 łyżka
natka pieptruszki posiekana 1 łyżka
pieprz
sól
estragon 1 łyżka
kapary 2 drobno pokrojone

Przepis i sposób przygotowania na: Dip francuski

Ogórek obrać, opłuka i zmiksować. Dodać posiekane zioła, śmietanę, sok z cytryny, czosnek i cebulę. dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku kaparami z solą i pieprzem. Przed podaniem schłodzić. Szczególnie nadaje się do ryb.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak