Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowane w sezamie skrzydełka kurczaka z grilla

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka z kurczaka 15 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Panierka:
mąka kukurydziana 0,5 szklanki
jajko 2 szt
sezam 0,5 szklanki
mleko 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane w sezamie skrzydełka kurczaka z grilla

Skrzydełka umyć, osuszyć. Odciąć szczytową cześć każdego skrzydełka. Pozostałą cześć przyprawić solą i pieprzem. Jajka dokładnie rozmieszać z mlekiem. Mąkę i sezam wymieszać, dodać jeśli ktoś lubi pikantne dania chili. Każdą porcję zanurzyć w mleku z jajkiem i dokładnie obtoczyć w mące z sezamem. Piec na dobrze rozgrzanym grillu po 8 – 10 minut z każdej strony uważając aby się nie przypalały.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona45 19.09.2011 21:58
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak