Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Różyczki z lazanii

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

lazania platy 1 opakowanie
mięso mielone 300 g
boczek wędzony 100 g
kapusta biała 200 g
cebula 1 szt
sok pomidorowy 0,5 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
ser gouda 80 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Różyczki z lazanii

Zagotować wodę ze szczyptą soli i łyżką oleju. Wkładać partiami płaty lazanii. Gotować po 3 minuty, układać pojedynczo na desce wyłożonej ściereczka, ostudzić. Każdy płat przeciąć wzdłuż na pół. Cebulę obrać, posiekać. Boczek pokroić w dużą kostkę. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, wrzucić boczek i cebulę, podsmażyć. Dodać mielone mięso. Smażyć około 10 minut, przyprawić do smaku solą oraz pieprzem. Kapustę opłukać, poszatkować. Na patelni rozgrzać kilka łyżek oleju, wrzucić kapustę. Dusić, aż zmięknie. Przyprawić solą, wymieszać z podsmażonym mięsem. Płaty lazanii smarować farszem, zwijać w roladki. Włożyć do natłuszczonej formy, posypać serem, polać sokiem pomidorowym. Zapiekać około 15 minut w temp. 180°C.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 12.06.2012 20:29
super
Kate131 15.03.2012 08:11
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak