Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z baraniny w marynacie z wina

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kotlety z baraniny z kostką 6 sztuk
oliwa 2 łyżki
mięta świeżo posiekana 6 łyżek
ząbki czosnku 3
sól
pieprz
wino czerwone wytrawne 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z baraniny w marynacie z wina

Przygotować marynatę: oliwę, wino, miętę i zmiażdżony czosnek wymieszać.

Wlożyć do miski kotlety, zalać marynatą i wstawić do lodówki na 2-3 godz. Następnie mięso wyjąć, osoączyć i piec na rozgrzanym ruszcie po 8-10 min. z każdej strony. Podawać z surówką z warzyw sezonowych. może to być sałata z pomidorów i ogórków małosolnych z młodą cebulą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak