placki ziemniaczane z grzybkami

placki ziemniaczane z grzybkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    80 dag
  • podgrzybki

    30 dag
  • cebula

    1
  • jajka

    2
  • ser żółty

  • masło

  • czosnek

    2-3 ząbki
  • sól i pieprz do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowane i przestudzone ziemniaki przecisnąć przez praskę. Grzyby drobno pokroić. Drobno pokrojoną cebulę i czosnek przeciśnięty przez praskę zeszklić na maśle. Dodać grzyby i chwilę smażyć. Następnie oprószyć sola i pieprzem i dusić pod przykryciem na małym ogniu ok. 15 minut. odparować płyn i wystudzić. Grzyby wymieszać wraz z ziemniakami dodać jajka, ser żółty i ok. 3 łyżki bułki tartej. Dokładnie wszystko razem połączyć. Formować małe kotlety i smażyć na gorącym oleju.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IlonaAlbertos

21.06.2012 21:41
Musza smakować wspaniale.

Justyna37

07.01.2012 21:06
Fajne

zbysio

17.01.2011 22:50
ciekawz przypis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat