Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Caponetti

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt
cebula 1 szt
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
mąka 400 g
masło 50 g
mleko 25 ml
sól do smaku
olej 4 łyżki
szpinak 100 g
szałwia 0,5 pęczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Caponetti

Obrać cebulę, drobno pokroić i poddusić na oleju. Bułkę tartą lekko podsmażyć na maśle. Mąkę wymieszać z bułką i cebulą, dodać jajka, szpinak, mleko, majeranek, doprawić solą i wyrobić na gładkie ciasto.Z masy uformować długie paluszki, włożyć do wrzącej wody i gotować do wypłynięcia, odcedzić, na każdy położyć kawałeczek masła.Podawać posypane świeżą szałwią.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 19.09.2011 19:55
super
Iwona45 09.07.2011 09:15
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak