Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka cytrynowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
jaja 4
margaryna kostka
cukier szklanka
mleko 1/2 SZKLANKI
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
olejek cytrynowy
rodzynki garść

Przepis i sposób przygotowania na: babka cytrynowa

Margarynę utrzeć z cukrem dodać jajka , proszek, olejek, mąkę , mleko i rodzynki. powstałe ciasto wlac do formy. piec ok 40 minut w 180 stopniach. sprawdzac patykiem. czas pieczenia zależy od formy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 15.08.2011 20:18
klasyczna, ale zawsze smaczna babka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak