Chrupiące jajka

Chrupiące jajka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    10 szt
  • boczek wędzony

    100 g
  • szczypiorek posiekany

  • sól, pieprz i papryka ostra do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka rozbić na gorący tłuszcz, posypać pokrojonym szczypiorkiem, położyć kawałki boczku i smażyć na niewielkim ogniu. Jajek nie obracamy, smażymy aż dół będzie chrupiący, a białka ścięte. Jemy z pieczywem posmarowanym masłem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anna133

19.02.2012 08:47
ciekawe połączenie

jolaxa

21.06.2011 20:04
pycha

Jolanta40

01.02.2011 15:11
super

wedith1

12.12.2010 14:11
Lubie jajka z chrupiącą skorupką!

matii6

12.10.2010 12:20
smaczne lubię takie jajko chrupiące

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat