Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z kakaowym jabłkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
cukier 1 szk
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mąka pszenna 3/4 szk
mąka ziemniaczana 1/2 szk
woda zimna 4 łyżki
cukier waniliowy 1 op
jabłka 4 szt
cukier puder 100 g
sok malinowy 4 łyżki
kakao 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z kakaowym jabłkiem

Żółtka oddzielić od białek i utrzeć na puszystą masę z cukrem dodając po łyżce wody.Białka ubić na sztywno z cukrem waniliowym. Do miski przełożyć utarte żółtka, pianę i przesiane obie mąki z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wszystko połączyć, wylać masę na wysmarowaną i wysypaną bułką tartą tortownicę. Jabłka obrać, umyć i pokroić w spore kawałki. Dodać kakao i wymieszać. Ułożyć jabłka na cieście. Piec w temperaturze 180 stopni 40 minut. Z cukru pudru i soku zrobić lukier i polać wystudzone ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 10.06.2012 20:45
jakie ciekawe ciasto
wiola28a 02.01.2012 19:19
pysznosci
sylwiachmiel 03.07.2010 16:31
apetycznie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak