Biszkopt z kakaowym jabłkiem

Biszkopt z kakaowym jabłkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4 szt
  • cukier

    1 szk
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • mąka pszenna

    3/4 szk
  • mąka ziemniaczana

    1/2 szk
  • woda zimna

    4 łyżki
  • cukier waniliowy

    1 op
  • jabłka

    4 szt
  • cukier puder

    100 g
  • sok malinowy

    4 łyżki
  • kakao

    2 łyżki
  • bułka tarta

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka oddzielić od białek i utrzeć na puszystą masę z cukrem dodając po łyżce wody.Białka ubić na sztywno z cukrem waniliowym. Do miski przełożyć utarte żółtka, pianę i przesiane obie mąki z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wszystko połączyć, wylać masę na wysmarowaną i wysypaną bułką tartą tortownicę. Jabłka obrać, umyć i pokroić w spore kawałki. Dodać kakao i wymieszać. Ułożyć jabłka na cieście. Piec w temperaturze 180 stopni 40 minut. Z cukru pudru i soku zrobić lukier i polać wystudzone ciasto.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anna133

10.06.2012 20:45
jakie ciekawe ciasto

wiola28a

02.01.2012 19:19
pysznosci

sylwiachmiel

03.07.2010 16:31
apetycznie wyglada

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat