Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z indyka w curry z migdałami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 500 g
cebula 1 szt
masło 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
kminek Prymat 0,5 łyżeczki
sok z cytryny 0,5 szt
pomidory 3 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
migdały 55 g
Przyprawa curry orientalna Prymat do smaku
natka pietruszki 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z indyka w curry z migdałami

Mięso umyć, osuszyć. Pokroić w plastry o grubości 1 cm, obsmażyć na złoty kolor. Obsmażone plastry pokroić w paski o grubości około 1 cm, obsączyć z oleju na ręczniku papierowym, odstawić. Cebule i czosnek obrać, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło, dodać cebulę i czosnek, zeszklić. Dodać kminek, curry sól i pieprz do smaku, dusić przez 2 minuty. Pomidory obrać, usunąć nasiona, pokroić w kostkę, dodać na patelnię, podlać wodą lub bulionem i dusić przez 7 minut. Do tak przygotowanego sosu dodać mięsne „frytki”, sok z cytryny, migdały, dusić razem jeszcze 5 minut i podawać.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak