Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Staropolska fasolówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola konserwowa 2 szt
Goździki całe Prymat 3 szt
przyprawa w płynie 2 łyżki
sól do smaku
miód 1 łyżka
śliwki suszone 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Staropolska fasolówka

Umyte śliwki zalać wodą, aby dokładnie przykrywała. Dodać goździki i zagotować na ogniu. Odstawić, aby śliwki napęczniały. Śliwki wyjąć i pokroić w paseczki, później razem z wodą dodać do fasoli i wymieszać. Powinna powstać gęsta zupa. Doprawić do smaku i podgrzewać na małym ogniu. Podawać z chlebem z miodem.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 30.07.2011 23:38
ciekawy przepis
Iwona45 05.07.2011 19:28
oryginalne:]
suzana 29.06.2011 13:24
staropolska raczej nie była z puszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak