Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SMALEC JAROSZA

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1 duży
papryka czerwona 3 strąki
cebula 3 sztuki
czosnek 3 ząbki
oliwa 4 łyżki
majeranek 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: SMALEC JAROSZA

Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i upiec w piekarniku, ściągnąć z niej skórkę. Cebulę z bakłażanem pokroić w kostkę. Następnie lekko podsmażyć na oliwie. Podlać wodą i dusić. Po przestygnięciu dodać zmiażdżony czosnek. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Zmiksować. Doskonała pasta do pieczywa. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 22.07.2011 08:17
nie jadłam jeszcze takiej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak