Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielona sałatka z rogalikami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dwie różne główki sałat
szparagi ugotowane 500 g
sól
sok z cytryny 1 łyżka
majonez 2 łyżki
kwaśna śmietana 2 łyżki
Pieprz biały mielony Prymat
kilka listków melisy

Przepis i sposób przygotowania na: Zielona sałatka z rogalikami

Sałaty rozdrobnić i ułożyć na półmisku razem ze szparagami. majonez dokładnie wymieszać z kwaśną śmietaną. Sos doprawić odrobiną soku z cytryny, szczyptą soli oraz mielonym białym pieprzem. polać przygotowane warzywa, udekorować listkami świeżej melisy. Do sałatki świetnie pasują domowe mini croissanty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak