Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śliwki w octowej zalewie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki węgierki 5 kg
cukier 1 kg
woda 3 szklanki
ocet 3 szkalnki
cynomon Prymat 1 łyżeczka
Goździki całe Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Śliwki w octowej zalewie

Wodę zagotowujemy z pozostałymi składnikami, przyprawami. Dodajemy śliwki i odstawiamy na 24 godziny. Powstały syrop zlewamy, zagotowujemy. Śliwki przekładamy do słoików i gorącym syropem zalewamy śliwki. Pasteryzujemy 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 30.11.2011 22:15
fajne
Beatris 30.06.2011 13:44
Takie śliwki są pysznym dodatkiem do mięs. Ja robię je troszkę inaczej. Szkoda, że ktoś dodał Ci zdjęcie. Wydaje mi się, że bardziej przedstawia kompot niż śliwki w occie. Może się jednak mylę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak