Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ogórkowa po grecku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Pęczek rzodkiewek
pestki słonecznika 40 g
ząbki czosnku 2 szt.
cebula
pół pęczka koperku
jogurt 150 g
serek homogenizowany 100 g
sokz cytryny
sól
pieprz
oliwa 2 łyżki
cytryna

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ogórkowa po grecku

Ogórek pokroić wzdłuż na cienkie plasterki. Rzodkiewki pokroić w słupki. Pestki słonecznika zrumienić na suchej patelni. Cebulę pokroić w drobną kostkę, czosnek przetrzeć przez praskę. Koperek opłukać, posiekać. Przygotować sos: jogurt wymieszać z serkiem, 2 łyżkami soku z cytryny, czosnkiem, cebulą i koperkiem, przyprawić sola i pieprzem. Rzodkiewki i ogórki ułożyć na półmisku, polać sosem, skropić oliwą. Przed podaniem posypać pestkami słonecznika, ozdobić plasterkami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak