Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z orzechami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka ziemniaczana 6 dag
mąka pszenna 6 dag
jaja 6 szt
cukier puder 3/4 szkl
sok z jednej cytryny 1 szt
lukier do smaku
orzechy włoskie 10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z orzechami

Jajka umyć, żółtka oddzielić od białek, utrzeć z cukrem aż staną się białe, a masa będzie gładka i puszysta. Dodawać stopniowo sok z cytryny. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do masy, delikatnie wymieszać, przesypując przesianą mąką. Formę wysmarować masłem, posypać tartą bułką, napełnić ciastem, piec ok. 40 min w temp. 190°C. Po wyjęciu z formy polukrować, udekorować połówkami orzechów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak