Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z bobem na ostro

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bób 40 dkg
kukurydza 1/2 puszki
kapusta pekińska 5 dkg
papryczki piri-piri marynowane 3-4 sztuki
zalewa z papryczek 1 łyżeczka
ocet balsamiczny 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
musztarda 1 łyżeczka
oliwa 4 łyżeczki
sól do smaku
cebula czerwona 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z bobem na ostro

Bób ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić, oskubać z łupinek. Kapustę poszatkować, cebulę pokroić w piórka, papryczki posiekać razem z pestkami. Wymieszać bób, cebulę, odsączoną kukurydzę, kapustę i papryczki. Z zalewy, octu, oliwy, cukru i musztardy zrobić sos. Polać nim sałatkę. Lekko wymieszać. W razie potrzeby sałatkę dosolić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka189 04.10.2011 16:03
bardzo ciekawa
Weronika_eM 25.08.2011 22:37
super
Misiek1 29.06.2011 11:09
Super przepis!
ewasylwia 29.06.2011 11:01
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak