Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka z jabłkami i cebulą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 50 dkg
jabłko 2 sztuki
twarożek 20 dkg
mąka ziemniaczna 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
jaja 2 sztuki
majeranek 0,5 łyżeczki
pieprz 1 szczypta
sól 1 szczypta
ciasto francuskie 50 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka z jabłkami i cebulą

Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni. Cebulę drobno pokroić i zeszklić na oliwie. Jabłka pokroić również drobniutko i dodać do cebuli. Razem dusić ok. 5 minut. Twarożek wymieszać z jajkiem, mąką ziemniaczaną . Doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Wymieszać z jabłkami i cebulą. Ciasto pokroić na kwadraty i nakładać farsz. Brzegi ciasta posmarować roztrzepanym jajkiem, by się dobrze zlepiły. Wierzch ciastek posmarować jajkiem i piec do złotego koloru. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ela16 07.09.2011 11:10
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak