Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SOS CZOSNKOWY ANI

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 20 ząbków
bułka czerstwa 2 sztuki
bulion 1 szklanka
cynamon 0,5 łyżeczki
sól 1 szczypta
imbir 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: SOS CZOSNKOWY ANI

Obrać czosnek, 10 ząbków upiec w folii aluminiowej. Bułki namoczyć w bulinie, w małej ilości. Ząbki czosnku zarówno surowe jak i pieczone utrzeć razem. Dodać resztę bulionu. Doprawić do smaku. Masa ma być jednolita. Doprowadzić do wrzenia.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak