Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki z cukinii i fety

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinie małe 4
cebula 1
czosnek 5 ząbków
oliwa 3 łyżki
jajko 3
mąka 3 łyżki
natka pietruszki
koperek
mięta 1 pęczek
sól
pieprz kolorowy
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki z cukinii i fety

Cukinię albo jeśli jej nie mamy to możemy użyć kabaczki - zetrzeć , posolić i tak pozostawić na pół godziny potem odcisnąć. Na patelni podsmażyć czosnek wraz z cebulą i odciśniętymi cukiniami . Do miski wbić jajka dodać mąkę i wymieszać i do tego ciasta dodajemy posiekane zioła , starty lub pokruszony ser, paprykę ostrą , jeszcze ciepłe jarzyny z patelni i dokładnie to musimy wymieszać , doprawiając do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem kolorowym . Na patelni rozgrzewamy oliwę i łyżką kładziemy masę i formujemy niewielkie placuszki i smażymy na złoty kolor z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 08.03.2013 20:32
Bardzo smaczna kolacyjka
babcia
babcia 04.09.2012 08:17
ciekawe
babcia
babcia 04.09.2012 08:17
ciekawe
SYLKA 21.07.2012 14:04
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak