Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos koperkowy do jajek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

koperek pęczek
woda 1/4 litra
masło 1/4 kostki
kostka rosołowa
kwaśna śmietana 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: sos koperkowy do jajek

Zagotowujemy wodę , dodajemy masło, kostę rosołową , przyprawy i posiekany koperek. Rozrabiamy mąkę ze śmietaną i odrobiną zimnej wody . dodajemy do wywaru, chwilę gotujemy na małym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak